mandag den 19. oktober 2015

Læderdims - Feed-back og evaluering

Feed-back på produkt


Alt for positiv, ingen der har kommenteret det lille hul i bunden der er lavet for meget eller den grimme knude i bunden. Jeg er dog generelt glad for at folk synes at bægeret er flot :-)




Evaluering af præsentationen (denne blog)


Skal ikke laves som blog, men som et hjemmeside design, forskellen er rammerne der er omkring blogindlæggene de sætter for mange begrænsninger.

Generelt

Det er vigtigt at overveje hvilken måde man præsentere på skal det være analogt eller digitalt, fordele for og imod.

Overskrifterne er vigtige for at guide læseren, man kan også med fordel sætte en læsesti op med fx en snor som på billedet her





lørdag den 10. oktober 2015

Læderdims - Den endelige vurdering

Det endelige resultat juhuu!

Så blev jeg færdig, puha.jeg lavede et "mini" bærger da jeg skal kunne have det i lommen på min bil, så jeg kan have det med til spilleafterne, men hov hov spørger du nok her!! Var det ikke meningen at du skulle lave det til en anden, jo men en ulykke kommer sjællendt alene ikke nok med at ham jeg har bygget det til ikke kan finde ud af at slå med en terning, så er han også typen der smider ting væk, glemmer hvor de er og påstår at det er mig der har lånt 3. sæson af the simpsons på DVD, tiltrods for at han godt ved at han selv er et fjols.

TESTen!!!

Jeg har selvfølgelig overrak ham gaven og jeg kunne se på hans reaktion at han blev vildt glad for overraskelsen han havde slet ikke forventet at få sådan et vidunder, som han selv sagde "Hvad fanden skal jeg med det lort?" det kom helt bag på ham.
Men vi kørte en test af bærgeret, det blev dog vanskeliggjot af at vi skulle spille poker den dag, men testen forløb perfekt, der blev ikke væltet en eneste brik!!!





Læderdims - Produktet

Så skal der arbejdes drenge! 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2, kom så lidt hurtigere!! 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2... 

Jeg tog et stykke læder, klippede det ud og syede det med hørsnor med voks..




Læderdims - Opgaven

Designopgave

Lav en brugbar læderdims – til en anden!!

Du skal:
Planlægge en designproces, hvori der indgår en form for brugerundersøgelse (interview, fotoobservation, facebookundersøgelse el andet).

Udfordringen du stiller dig selv skal kunne laves i læder og gerne kombineret med metal. Du skal tænke over funktion og udtryk. Find inspiration til begge dele – og brug inspirationen i dit arbejde. (Gerne fx inspiration fra en stilhistorisk periode – læs fx afsnit om det i bogen ’Design B’)

Læderdimsen’ skal have værdi for en anden end dig selv – og husk at værdi kan defineres forskelligt.

Designprocessen kan inspireres af materialet fra dschool (søg på dschool use our methods bootcamp bootleg) og husk at den SKAL indeholde eksperimenter og afprøvninger!

Udstilles mandag d. 19 – I hører nærmere om krav til dette. 

Læderdims - Løsning af problemet

Løsning in progres............

Jeg tænkte at jeg skulle lave et raflebærger, men hvorfor besværliggøre processen, så gik på udkig efter hvad man kunne bruge til formålet, jeg fandt frem til disse ting.








Men ingen er dem er lavet i læder og de har alle fejl (enten var de for store, larmede for meget når man raflede, man kunne se hvad terningerne viste (en kæmpe ulempe i Meyer) ellers var der et låg i vejen eller en kombination af alle disse dårligheder. Så der var ingen vej uden om at lave et raflebærger selv.


 
Jeg fandt raflebærgere med forskellige syninger, men de havde altid den samme form, så jeg tænkte at jeg ville arbejde lidt med formen, i forhold til syningerne så gjorde de alle arbejdet, og det ville være svært at lave en undersøgelse af holdbarheden over tid, så jeg valgt at finde på min egne syninger og arbejde ud fra det

.Relateret billede

Læderdims - Undersøgelse

Wup wup, så er vi igang med undersøgelsen!

Jeg har sammen med nogle venner en spil-louge, hvor vi  mødes og spiller forskellige spil. Disse spil indeholder ofte det element at man skal slå med en terning, hvilket kan være forbavsende svært for nogen, enten slår de ind over brættet og vælter brikkerne ellers har de ikke nok rotation på så de nærmest bare lægger terningen på bordet når de slår. Problemerne er mange og jeg som arbejder med udviklingshæmmede kan ikke forstår at ellers normalt fungerende mennesker kan have så store problemer med at slå med en terning. Jeg vil derfor undersøge hvordan jeg kan løse dette ekstremt store problem.

Jeg lavede et gruppe interview med de tre herrere, her kommer hovedpoiterne:
- Ham der er værst til at slå dårligt kunne ikke se problemet, de andre synes også det er pisse irriterende.
- De mente at vi kunne løse det ved at bruge raflebærgere.
- Ingen af os har et raflebærger, og for øvrigt mener den ene (ham der har motoriske vanskeligheder og fylder ekstremt meget med sine drikkevarer og madvarer under spillet), at der slet ikke er plads til mere på bordet når vi spiller, og hvis vi endelig skulle have mere på bordet, skulle det være en lille fillipisk dame uden tøj på.
- med henblik på læder opgaven spurgte jeg om det var muligt at vi fandt en terning app på mobilen, så kunne jeg lave et læder etui til en mobil og så var den opgave overstået (for sådan et har den ene allerede), men det ville være for besværligt, mente de andre.


onsdag den 13. maj 2015

Skammel - Færdige produkt

Moar, jeg er færdiiig!

Her ser vi sædet, hvor formen kommer fra skomagerskamlen.

Materialerne er holdt i de lyse naturlige farver, som råt ubehandlet træ kan have, vi ser hvordan sædet hæler en smule som stativerne på S-togs stationen, men ikke så meget da det er vigtigt med balancegangen mellem stabilitet og til og fra gang, vi ønsker jo ikke at den vælter, samtidig med at vi gerne nemt vil kuinne rejse os.










Teknik bag skammelen:
Sædet -
Dette er brædder der er høvlet, savet ud og efterfølgende limet sammen.
Båndsav er brugt til at save rundingen, og kanterne er efterfølgende slebet og overfladen har også fået en tur.

Ben -
Disse er drejet, tappen er lavet med tapbor. hullerne til sprosserne er boret med almindelig bor

Sprosser -
Disse er også drejede og tapperne er lavet med tapbor.

Generelt -
Tapningen gør at det ikke har været nødvendigt at bruge lim, for at holde sammen på skamlen, da spændet holder alt på plads.

Skammel - Designprocessen


Design en by i Rusland eller en skammel. 
Jeg vælger DIG! Skammel!!! 












Med udgangspunkt i en røvballeskammel (dette er ikke et billede af den jeg har haft fokus på!)
Fin skammel fra Trip Trap
Ville jeg lave en skammel der var tilpasset mig selv. Fra røvballeskamlen var det i særdeleshed sæddets udformning der fasinerede mig. men jeg fandt også inspiration andre steder.

især fra House Doctor Pure Nature Skammel


Her er det materialerne der var spændende, det lyse træ og råheden.

De stativer man kan læne sig op af på S-togs stationer er specielle ift. at man står virkelig godt, altså funktionen er perfekt, de er nemme for en høj flot fyr som mig at til og fra gå.

 


Skammel - Kulturanalysen

Kaviar er hvad vi har, hold nu fast en analyse, vi kører afsted med her! Kan I mærke vinden ellers er det bare at gå igang med at læse!!!

Røvballestolen
-En kulturanalyse af en skomagerskammel

08bb-6b34-437b-92f0-bd5d3aa1ab62.jpg

Materiel Design

2. Semesteropgave, Maj 2015


Kim Rebbe Elkjær Jensen - 30120227

Christine Søs Nielsen - 30120333



Siddemøbler og deres udvikling  


I begyndelsen var verden uden møbler. Når mennesker skulle hvile, så sad de på jorden eller på en sten. På vore breddegrader er jorden dog ofte kold, og dette har skabt et behov for at finde andre løsninger til afslapning situationer.
Man har fundet siddemøbler, der mest af alt minder om fodtaburetter, i grave fra oldtiden i hele den antikke verden, fra Mesopotamien til det gamle Egypten, til Guldhøj ved Kolding (Dickson, 2006, s.202). Da stolenene fra denne tid er fundet i fornemme grave, tyder det på, at stolen i disse tider var en repræsentativ genstand, et værdighedssymbol. Det var noget som kun konger og hærførere havde lov til at bruge, for taburetten symboliserede selve magten, nemlig det at standspersonen kunne sidde ned, mens han talte til sine undersåtter (Dickson, 2006, s. 202).
Fodtaburetten udvikler sig siden hen til en større foldestol med armlæn og nogle endda også med rygstøtte (Dickson, 2006, s. 204).

Blandt designere og møbelarkitekter, ser man stadig den dag i dag stoledesign som den ultimative opgave inden for faget (Dickson, 2006, s. 204). Interessen for stolen som type handler bl.a. om at den faglige udfordring her er meget stor. En god stol skal både være holdbar nok til at kunne bære vægten af en person, være behagelig at sidde i, være mulig at fremstille, samt ikke mindst være smuk at se på. Alle disse faktorer skal altså gå op i en højere enhed (Dickson, 2006, s. 204).     

Igennem tiden er der blevet udviklet siddemøbler til med forskellige formål og til bestemte situationer. Bl.a. det at fremstille en god arbejdsstol, til det arbejde som skal gøres, har vist sig at være utrolig vigtigt. Det ses tydeligt at der er stor forskel på de stole der står på kontorer, de stole frisører bruger og de stole som står på landets folkeskoler. Forskellige siddesituationer kræver altså forskellige siddemøbler.



Skamler - siddemøbler til arbejdet


En skammel er et ganske lavt møbel, hvorpå man sidder eller knæler eller anbringer fødderne på. Skamlen adskiller sig fra taburetten ved at have sæde under almindelig siddehøjde. Taburetten er altså et siddemøbel uden rygstød og armlæn, men i almindelig siddehøjde (Den store danske).




Malkeskamlen


Trebenede skamler er fx blevet brugt ved malkning og andet arbejde. En malkeskammel, er altså et klassisk eksempel på et trebenet arbejdssiddemøbel. Funktionen i denne skammel er i højsædet, i og med, at det er et siddemøbel der skal bruges i en ganske bestemt sammenhæng. Skamlen er relativt lav, så man, når man benytter den, er i siddehøjde med yveret, hvor malkningen af koen foregår. Et andet funktionelt element, er de tre ben. I og med at malkeskamlen er trebenet, er den mere stabil på ujævne underlag. Malkeskamlen er typisk fremstillet i træ, hvilket gør den nem at håndtere i stalden, da den på grund af sin størrelse, form og materiale er forholdsvis let. Dette er også med til at gøre malkeskamlen utrolig fleksibel.  maelk.png


Skomagerskamlen


En anden skammel, som på mange punkter minder om malkeskamlen, er skomagerskamlen. En skomagerskammel, er en lav skammel med rund, ofte lidt nedhulet sædeplade, hvori tre skråtstillede ben er fasttappet. Undertiden er benene drejede, og der kan være sprosser, som mødes under sædets midte (Den store danske II).
Skomagerskamlen er ofte lidt højere end malkeskamlen, da der ikke er samme krav til siddehøjden. Det vigtige på højden af denne skammel, er komfort. Fordelen ved de tre ben, er igen at stolen bliver stabil på mange forskellige underlag, samt at den er nem at håndtere og placere i forhold til de arbejdsopgaver der skal udføres. Nedhulingerne i skamlens sædeplade, gør at arbejdsstillingen falder en naturligt. Sidder man på denne skammel, er stillingen med let spredte ben. Denne siddestilling er optimal for det arbejde skomageren skal lave.  



Skamlens design

Undersøgelse af skamlen med en analytisk vinkel

Vi vil med udgangspunkt i elementer fra teksten “Ideologiske genstande” af Minna Kragelund lave en undersøgelse af vores valgte skammel. og vi vil inddrage begreber fra Grete Ørskovs artikel “Skulpturens elementer” fra 2001, til at analysere disse oplevelser.

Synsindtryk

Skamlen består af et sæde, tre ben og pinde mellem benene. Benene er runde og svagt kegleformede med en afrundet ende ved gulvet og en cylinderformet tap der er indført i skamlens sæde. De bløde former skabes af de to grund voluminer. De tre ben går ud til siderne som i en trekant med toppunkt i sædet, Der er to ben forrest og et ben bagud.imellem de forreste ben er der en lille pind med en tap i hver ende, som sidder i benene, pinden er limet fast til benene, fra pinden mellem de forreste ben og til det ben der går bagud, er der ligeledes fastgjort en pind, disse pinde også kalde sprosser er med til at gøre skamlen med robust og stabil, da de forhindre benene i at bevæge sig. sædet er halvcirkelformet, med den lige side fremad, og buen bagved, sædet er fordybet. forrest på sædet i midten er der en lille forhøjning, der er afrundet. Denne nærmest trekantede form gør at stolen nemt kan stå i et hjørne.
Skamlen er lavet i træ, der er lakeret, den reflektere lyset en smule, træet er lysebrun og træets naturlige året struktur er bevaret. skamlen fremstår som hyggelig og varm, pga. det naturlige sammenspil mellem nuancerne i træet og den varme farve, og træets forholdsvis bløde beskaffenhed.

Lugteindtryk

Stolen lugter neutralt. Dette skyldes nok skamlens alder, man kan jo sagtens forestille sig hvordan den som ny produceret har duftet af frisk bearbejdet træ, olie og en snert af den brugte lim.

Indtryk ved berøring

Stolen føles let, dog med så meget tyngde at den også føles stabil på underlaget. Overfladen er forholdsvis glat og den er behagelig at rører ved (der er ingen splinter), den er dog ru på undersiden af sædet. stolens sæde er tilpasset ens numse og lår, så det føles som om sædet former sig efter kroppen når man sidder på den, stolens samlinger giver sig lidt når man sidder på den og bevæger sig, den føles derfor fleksibel, samtidig med at man ikke frygter for at den falder sammen.

Auditiv oplevelse

Stolen har ingen lyd i sig selv, men hvis man banker på sædet med knoen, lyder en robust dyb lyd af massivt tørt træ. Lyden bliver dog en smule lysere når man banker et sted hvor træet er tyndere, og man kan næsten ikke høre noget når man banker på sprosserne mellem benene.  

Eksperimenter

Vi ville undersøge mulighederne for at undgå brug af lim i produktionen af skamlen, samt hvad det har af betydning for skamlen funktion.

Kun tørt træ


Vi lavede et forsøg hvor vi lavede tapper på sprosserne der gik igennem hele benet på skamlen, det skabte mere stabilitet end tapper der kun gik halvt igennem, da samlingen har en større overflade trykket kan fordeles over. selv om vi lavede huller, hvor tappen kun lige kunne presses ind, virkede samlingen stadigvæk, ustabil når vi ikke brugte lim, når vi så benyttede lim, fik vi en utrolig stabil og fast samling. En af årsagerne til at lim er nødvendig, hvis man vil have en stabil samling er at vi arbejder udelukkende i tørt træ, så der var intet svind i træet. Vi har efterfølgende undersøgt hvad der sker når man laver sædet i vådt træ og ben i tørt træ.

Både tørt og vådt træ


Grunden til at det er interessant at eksperimentere med at arbejde i både tørt og vådt træ, er at man kan udnytte egenskaber ved det våde træ. Træ som er vådt, vil nemlig i sin tørreproces trække sig sammen, eller svinde ind. Dette sker, fordi træ består af celler. Cellerne danner rør, der transporterer vand fra rødderne op til bladene. Der er altså vand inde i rørene på friskt træ. Dette vand betegnes som 'frit vand', fordi det frit kan bevæge sig i rørene.

I cellernes vægge er der også vand. Dette vand holder de levende celler spændte. Det betegnes som 'bundet vand', da det er holdt tilbage af cellemembranen.

Når et træ fældes, bliver der ikke længere tilført vand fra rødderne. Derimod tabes der vand ved fordampning til omgivelserne. Det er først det frie vand, der fordamper. Derefter begynder det bundne vand at fordampe. Under den første del af tørringen, hvor det frie vand fordamper, sker der ingen deformation af træet. Først når det bundne vand i cellevæggene begynder at fordampe, sker der noget, fordi vandet ikke længere spænder cellerne ud. Cellerne skrumper i bredden, men derimod ikke i længden, som er fiberretningen. Når træet skrumper omtales det ofte som som 'svind' (Bay, Jesper).


Skomagerskamlen i dag
Samfundet har udviklet sig i en retning, hvor skomagerne har fået bedre arbejdsforhold og deres skamler er blevet til ergonomisk korrekte stole der ikke udsætter kroppen for samme belastning, som de gamle skamler.
Skomagerskamlen er dog ikke et dødt fænomen, den har fundet en ny plads, og tilfredsstiller nu andre behov. Med sin simpelhed, og mobilitet, har funktionen været brugbar i sammenhænge hvor der brug for at kunne sidde uden at løsningen har været permanent og samtidig med at siddepladsen ikke har måtte fylde, vi har fx set skamlen brugt på en repos i en opgang hvor der ikke var elevator og i en lille entre. Design pryder nu også det private hjem, med Mogens Lassens version er skamlen blevet et design ikon og mere stilrent.




Litteraturliste


Bay, Jesper: Træ slår sig og revner, når det tørrer - hvorfor?, tilgængeligt på  http://www.lignars.dk/Traedrejning/Dansk/revner.htm

Dickson, Thomas, 2006: Dansk design, Gyldendal.

(Ørskov 2001) - “Skulpturens elementer” af Grete Ørskov, 2001.
“Ideologiske genstande” af Minna Kragelund


Den store dansek II: Skomagerskammel, tilgængelig på http://www.denstoredanske.dk/Mad_og_bolig/Bolig/Boligkultur/skomagerskammel

Skammel - Opgaven

Dette er den famøse opgave, Weee!

Nogen af os tænker tit, at opgaver generelt er kedelige og intetsigende. Vi siger at opgaverne ikke har relevans for os, men se nu bare her - dette er en opgave, der er læreruddannelsen værdig:


Genstands- og kulturanalyse
Semesteropgave 2: MD12-1


Fra studieordningen:
Design og kulturanalyser

Der skal arbejdes praktisk og teoretisk med genstandsanalyser med baggrund i viden om form, funktion, materialer, teknikker og samtidens muligheder. Gennem designprocesser undersøges og tilegnes kundskaber om materiel genstandskultur, som sammen med øvrige kildestudier danner baggrund for viden om materiel kultur som ramme og betydning for mennesker levede liv. Genstandsfeltet er design fra kunst til hverdagsliv. Der arbejdes med funktionelle brugsting med teoretisk indfaldsvinkler som identitet, krop og samfund, og viden om design og håndværk i pædagogisk og samfundsmæssig betydning.

Studieprodukt er en skriftlig genstands- og kulturanalyse med udgangspunkt i konkret produkt samt designproces og produkt. Der skal inddrages kulturhistoriske, kulturanalytiske og sociologiske kilder. Elementer fra analysen fortolkes og omsættes i egen designproces. Opgaven laves i grupper på 2-4 studerende. Analysedelen må fylde 5-8 sider (uanset gruppestørrelse).


På jeres litteraturliste er der tre artikler I skal læse og bruge i forbindelse med opgaven:

Når tingene giver svaret - materialiseringsproces og kulturanalyse
af Hanghøj, Sara Agnete Bjerre

Ideologiske genstande
af Kragelund, Minna

Skulpturens elementer,
af Ørskov, Grete

Ud over disse mere generelle artikler skal I selv finde litteratur der knytter sig til den genstand I undersøger (fx på designmuseets bibliotek).

Oversigt over opgaven:
1.    Skriftlig analyse. Gruppearbejde. Uploades i ’Opgaver’ senest 24. April.
2.    Design og produktion af genstand.
3.    Præsentation af individuel proces og produkt på blog eller hjemmeside, frist 15. Maj.





1: Skriftlig del:

I skal vælge en genstand som I har lyst til at undersøge. I denne opgave skal I vælge en form for skammel eller taburet som er interessant at undersøge nærmere.

I skal særligt fokusere på teknikken:
Hvor kender man teknikken fra?
Hvem har typisk udført den og i hvilke sammenhænge?
Hvordan gjorde man, hvilke materialer anvendte man, og til hvilke produkter?
Lav prøver med teknikken og eksperimenter med andre udtryk.

Derefter undersøges genstandens materiale, form, funktion, komposition osv., som kort beskrives og derefter udvælges et eller flere af disse af parametre som du/I vil undersøge nærmere og eksperimentere med – ud fra jeres analyser og afprøvninger af teknikken:
Fx:
Hvad sker der med genstanden når teknikken ændres?
Hvad gør det ved teknikken at materialet er et andet?
Hvordan påvirkes funktionen når materiale eller teknik ændres?

Brug Minna Kragelunds forskellige synsvinkler: Genstanden som objekt, Genstanden som subjekt og Genstanden som handling når I analyserer jeres skammel/taburet. Brug Grethe Ørskovs begreber til at lave en formel analyse – dvs brug de begreber der giver mening ift jeres valgte genstand.

Afleveres senest 24. april i opgavemappen på holdets side.  5-8 sider.



2: Individuel designdel 

Ud fra analyser, undersøgelser og eksperimenter af den valgte genstand og teknik, skal du gennemføre en designproces og fremstille et produkt. Produktet skal være et udtryk for en defineret problemstilling der tager udgangspunkt i genstandsanalysen af valgt skammel/taburet.

Udgangspunktet for designprocessen er således den valgte genstand og produktet kan være både en brugsgenstand eller have et mere skulpturelt udtryk.  Produktet skal indeholde både hårde og bløde materialer.

Designprocessen skal indeholde:

Eksperimenter, hvor I leger og undersøger materiale, teknik osv.
Inspirationsmateriale
Skitser (tegninger, modeller osv)
Målrettet afprøvning af teknik og materiale
Afprøvninger i forhold til det ønskede udtryk
Produktfremstilling

Blog/hjemmeside
I forhold til formidling af projektet, skal I præsentere proces og produkt elektronisk – dvs. på blog eller hjemmeside (brug fx wix.com). Jeg skal selvfølgelig også se jeres produkter – vi aftaler et tidspunkt i maj, hvor I kan udstille disse på skolen.

Husk at alle dele af den individuelle designopgave skal være repræsenteret samt en kort præsentation af den genstandsanalyse I laver i grupper – så man kan se udgangspunktet for den individuelle del. Genstandsanalysen er på den måde en del af jeres designproces.  

Senest 15. Maj skal I aflevere et dokument med link til jeres blog/hjemmeside i opgavemappen.



Mere info og inspiration til første del af opgaven:


De skamler som I skal fokusere jeres analysedel omkring kan enten være en type skammel, fx en malkeskammel eller en bestemt skammel af en dansk designer. Eksempler nedenfor.

I kan begynde jeres søgning enten i designbutikker, på designmuseet eller på internettet. Det er vigtigt at I kan finde en konkret skammel som I kan se på (og gerne røre ved) til at tage udgangspunkt i.

Husk at bruge Designmuseum Danmark i Bredgade. Deres bibliotek er rigtig godt og deres samling og udstillinger meget relevante for jer generelt – og specifikt for denne opgave. Der er gratis adgang for studerende – husk studiekort.


Generelt om skamler:

Skammel, ganske lavt møbel, hvorpå man sidder eller knæler (bedeskammel) eller anbringer fødderne på (fodskammel). Skamlen adskiller sig fra taburetten ved at have sæde under almindelig siddehøjde. Trebenede skamler er fx blevet brugt ved malkning (malkeskammel). (kilde: denstoredanske.dk)

Malkeskammel
En malkestol eller en malkeskammel er en lille stol, der som regel 3-benet men den findes også i firbenede og etbenede udgaver. Den blev især benyttet af malkepiger, til at sidde på under malkningen af køer. Fordelen ved alene at benytte tre- og etbenede malkestole er, at sådanne stole er nemmere at benytte på ujævne underlag. Brugen af malkestole er aftaget væsentligt, da næsten al malkning i dag sker ved brug af malkemaskiner. I dag bruges malkestole primært i boliger, hvor de giver en fleksibel stol.  (kilde: wiki)








Georg-kollektionen, designet af Christina Liljenberg Halstrøm, udspringer af entréens behov for at opbevare, hænge og afsætte. Taburetten er det lille ekstra møbel formgivet i et materialemøde mellem træ, uld og læder i et formsprog mellem nordisk sanselighed og japansk minimalisme. Taburetten er et selvstændigt møbel i sin egen ret, for hvorfor ikke bruge ekstra-møblerne i stedet for at opbevare dem? (kilde: triptrap.dk)







Skammel
Hans J. Wegner 1914-2007
Wegner er helt fortjent en af Danmarks store designere. Tidløst, enkelt og smukt er nøgleordene, når man ser på hans møbler, og selvom han er mest kendt for sine stole, så har han også lavet andre smukke designermøbler, der er værd at kigge nærmere på.
Fra helt ung eksperimenterede Wegner på snedkerværkstedet - og kom derefter i lære og blev uddannet som møbelsnedker i 1931. Så videre til kunsthåndværkerskolens Møbelskole.
Wegners møbler er kendt fra mange steder. Blandt de særlige opgaver, som han fik overdraget, kan nævnes, at han tidligt i karrieren tegnede møblerne til Århus Rådhus.



Bachelorskammel af Verner Panton

 


Aalto skammel










Inspiration til den ’bløde’ del af designprocessen

I bestemmer helt selv hvilken type og hvordan I vil bruge bløde materialer i jeres design, men her er blot lidt billeder til inspiration. På forskellige udstillinger, designmesser mm har jeg lagt mærke til en tendens inden for møbelpolstring. Det er som om designerne ’beklæder’ deres træmøbler med tekstil, så man enten kan afklæde møblet, eller i hvert fald har fornemmelsen af at kunne tage tekstiler væk og stå med et funktionelt møbel i træ.  Det er også oplagt at væve fx, eller bruge strik.








tirsdag den 5. maj 2015

Mit første indlæg!

Dette er en vild fornemmelse! Jeg hopper nu ind i et nyt univers, med alle dens muligheder, KAPOW!!

Jeg skal dog bare bruge denne blog til en syg opgave ;-)
(Det er frivilligt om man vil indsætte et ord foran "syg" - jeg tænker her på et ord med tre bogstaver hvor ø står i midten - et hint: ende)

Der er trods alt nogle mennesker der har det hårdere end os - "Mor, giv mig en billig T-shirt! NU!!!"